Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/comfortconsulting.hu/htdocs/comfortconsulting_hu/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/comfortconsulting.hu/htdocs/comfortconsulting_hu/components/com_k2/models/item.php on line 763
References > Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft
Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft
2016. 03. 20

Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft

Energetikai audit készítése a 2015. évi LVII. törvény és a 122/2015. (V.26.) Kormányrendeletnek megfelelően.

A Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft energetikai auditját a 2015. évi LVII. törvény és a 122/2015. (V. 26.) Kormányrendeletben leírtaknak megfelelően készítettük el. Az energetikai audit célja az energiaellátás és az energiafelhasználás hatékonyságának biztosítása, az energiafogyasztási költségek csökkentése.


Az energetikai audit elkészítése során az alapállapot rögzítése és az energiahatékonysági indikátorok meghatározása a rendelkezésre álló műszaki dokumentációk, a helyszíni szemlék, a helyszínen kézi mérőműszerrel végzett légállapot mérések, az adatgyűjtőkkel végzett hőmérséklet és relatív páratartalom mérések, a sűrített levegő rendszerek villamos fogyasztás-mérése, az egyes alrendszerek üzemeltetőivel történő egyeztetések, valamint a rendelkezésünkre bocsátott energiafogyasztás adatok alapján történt.


Meghatároztuk a földgáz, a fűtőolaj, a diesel üzemanyag fogyasztás és a villamos energiafogyasztás bázisértékét, valamint a Megrendelővel egyeztetett formában meghatároztuk az energiahatékonysági indikátorokat. A fejlesztési javaslatokat az alapállapot figyelembe vételével dolgoztuk ki. A telephelyen több energiahatékony megoldást jelenleg is alkalmaznak, azonban számos olyan területet azonosítottunk, ahol jelentős energiaköltség megtakarítás érhető el.