TripleA-reno projekt

A TripleA-reno az Európai Unió által támogatott H2020 projekt, amely 2018. májustól 2021. áprilisig tart. A projekt fő célkitűzése a lakóépületek mélyfelújításának ösztönzése, úgy hogy a felújításokat vonzóvá és megfizethetővé tegye a felhasználók számára. Ennek érdekében a projekt során olyan felhasználó központú platform kerül kifejlesztésre, mely segíti a döntéshozatali, a kivitelezési és a használati fázist.

Vonzó: A projekt egyik célja, hogy növelje a felhasználói tudatosságot az otthoni szokások tekintetében. Az IKT (Információs és Kommunikációs Technológia) alapú megoldások a felhasználók számára előnyös, személyre szabott információt nyújtanak az energiafelhasználásról, a beltéri környezetről, az egészségről és az életmódról. Ilyen például a játékelemeket alkalmazó (gamification) platform, a virtuális valóság, az energia és a 3D-s modellezés. A játékelemek alkalmazása vonzóvá teszi a rendszert a felhasználók számára.

Elfogadható: Az elfogadható jelző a TripleA-reno projekt felhasználó-központú megközelítését jelenti. A projekt célja a „felújítási motor üzemeltetése – a kormánynál a végfelhasználó”. A TripleA-reno különböző felhasználói csoportokat von be a közös tervezési folyamatokba és állandó kommunikációt tart fenn a felhasználók és a fejlesztők között a felhasználó-központú termékek tervezése érdekében.

Megfizethető: A megfizethető jelző azt jelenti, hogy a felhasználók a saját testükre szabhatják a felújítást a projektben lévő döntéstámogatási eszközök (azaz a dinamikus és a felhasználó-központú üzleti modellek) használatával, illetve ezek segítségével műszakilag megalapozott, gazdaságos megoldást választhatnak. A megfizethetőség az üzleti modellben, a felhasználó költségmegtakarításában és a felhasználó-központú rendszerszintű megközelítésben jelenik meg.

Cégünk a Comfort Consulting Kft. a projektben résztvevő magyarországi partner.
A TripleA-reno projekt weblapja: https://triplea-reno.eu/