epuletgepeszeti-rendszerek

Épületgépészeti vagy épületenergetikai szakértésre van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Írjon nekünk

Épületgépészeti és épületenergetikai szakértés


Cégünk épületgépész rendszerek műszaki szakértésével és műszaki igazságügyi szakértésével is foglalkozik. Nem megfelelően működő épületgépészeti rendszerek szakértésekor helyszíni szemlét tartunk, a szükséges méréseket elvégezzük, a hibák okait feltárjuk, és javaslatot adunk a problémák megoldására. Igény szerint költségbecslést készítünk a javasolt megoldásokra.

A meglévő épületenergetikai és épületgépészeti rendszerek szakértői vizsgálata kiterjedhet az alábbi területekre:

 • meglévő épületgépészeti tervdokumentáció felülvizsgálata
 • épületszerkezetek hőtechnikai jellemzőinek vizsgálata
 • épület hővesztesége, hőterhelése
 • vízellátás és csatornázás rendszer
 • fűtési rendszer
 • hűtési rendszer
 • HMV rendszer
 • légtechnikai rendszer
 • épületgépészeti rendszerek üzemeltetésének felülvizsgálata
 • épületgépészeti rendszerek állapotfelmérése
 • hidraulikai és légtechnikai beszabályozások ellenőrzése
 • commissioning
 • épületgépészeti rendszerek energiafogyasztása
 • energiafogyasztási adatok értékelése, monitoring
 • energiaszámlák feldolgozása és értékelése

dscn5042 msolata

Új létesítmény tervezése során részt veszünk az energetikai koncepció kidolgozásában az energiahatékonysági és gazdaságossági szempontokat szem előtt tartva, együttműködve a Megrendelővel és a szakági tervezőkkel.

Meglévő épületgépészeti rendszerek felülvizsgálata során átnézzük és véleményezzük az épületgépész kiviteli tervdokumentációt, a helyszíni bejárások során összehasonlítjuk a tervezett és a megvalósult épületgépészeti rendszer főbb részeit, valamint értékeljük azok állapotát és üzemetetésük körülményeit. Felülvizsgáljuk az üzemeltetési programokat, illetve az épületgépészeti felügyeleti rendszer beállításait. Az üzemeltetési tapasztalatokat figyelembe véve a szükséges intézkedésekre javaslatokat adunk.

Adott létesítmény épületgépészeti rendszereinek áttervezéséhez kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmány keretein belül a létesítmény épületgépészeti rendszereit érintő komplex fejlesztési lehetőségek vizsgálatát végezzük el. Az épület meglévő állapotának műszaki és energetikai jellemzőit a rendelkezésünkre bocsátott dokumentációk, helyszíni felmérések, illetve az általunk készített energetikai számítások alapján rögzítjük. Meghatározzuk a vizsgált fejlesztési változatok műszaki tartalmát. A vizsgált fejlesztési változatokhoz meghatározzuk az azok megvalósítása esetén várható energia fogyasztást és költséget, karbantartási költséget, valamint az intézkedés becsült beruházási költségét. A javasolt fejlesztési változatokat a Megrendelővel egyeztetve, az általa elvárt energiahatékonyságot, komfortszint növekedést, illetve a kivitelezés szakaszolhatóságát szem előtt tartva határozzuk meg.

Az igazságügyi szakértő feladata, hogy a bíróság, az ügyészség, a rendőrség, illetve a jogszabályban meghatározott más hatóság kirendelése, továbbá lakossági és közületi megbízás alapján, a tudomány és a műszaki fejlődés eredményeinek felhasználásával írásban készített szakvéleményével segítse a műszaki és jogi tényállás megállapítását, a szakkérdések eldöntését.

Cégünk az alábbi szakterületeken tud igazságügyi műszaki szakvéleményt készíteni:
- épületgépészet
- kazánok, kazántelepek
- megújuló energia hasznosítása
- távhőellátás
- épületfizika
- energetikai mérés és irányítástechnika

Ha épületgépészeti, épületenergetikai műszaki vagy igazságügyi szakvéleményre van szüksége, kérjük szíveskedjen felvenni velünk a kapcsolatot az elérhetőségeinken!

ugyfel-ico.png
916
SIKERES PROJEKT
ugyfel-ico.png
1211
ELÉGEDETT ÜGYFÉL
ugyfel-ico.png
78
MEGNYERT PÁLYÁZAT

KAPCSOLAT

CÍM

2310 Szigetszentmiklós, Deák Ferenc u. 2. fszt. 3.

TELEFON

+36 30 964 2500