dotted-banner.png
hidraulika-legtechnika

Az épületgépészeti rendszer hidraulikai vagy légtechnikai beszabályozására van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Írjon nekünk

hidraulikai és légtechnikai beszabályozás

 

A hidraulikai és légtechnikai rendszerekben a tervezett víz, ill. légmennyiségeket a rendszerbe épített beszabályozó szerelvényekkel kell beállítani. A beszabályozás célja, hogy a beszabályozó szelepeken (légtechnikai rendszer esetén a zsalukon) olyan nyomáskülönbségeket (ellenállásokat) állítsunk be, amelyek esetén minden szelepen a tervezett térfogatáram alakul ki a szabványban megengedett eltéréssel. A beszabályozás során – a gazdaságos üzemeltetés érdekében – arra törekszünk, hogy a szelepeken beállított nyomáskülönbségek a lehető legkisebbek legyenek, biztosítva ezzel hidraulikai rendszer esetén a szivattyú, légtechnikai rendszer esetén a ventilátor optimális működését.

A rendszerek beszabályozásának elhagyása jelentős üzemeltetési költségnövekedést, ill. felhasználói panaszokat okozhat. A beszabályozatlan fűtési rendszer tipikus példája, hogy a kazánhoz közeli helyiségekben megfelelő a hőmérséklet, a távoli helyiségekben pedig alulfűtés tapasztalható, vagy a távoli helyiségekben megfelelő a hőmérséklet, de a hőtermelőhöz közel túlfűtés alakul ki. A jelenség a tervezett térfogatáramok nem megfelelő eloszlásából, a fűtési rendszer beszabályozatlanságából adódik. Légtechnikai rendszer esetén a beszabályozatlanság következtében a légtechnikai gépházhoz közeli helyiségekben a tervezettnél több lehet a befújt légmennyiség, a légkezelőtől távolabbi épületrészen viszont kevesebb friss levegő jut. A friss levegő hiánya komfortérzeti panaszokat okoz, mely akár koncentráció zavart vagy fejfájást is okozhat.

A commissioning részeként cégünk mind hidraulikai, mind légtechnikai rendszerek beszabályozásával foglalkozik. A hidraulikai rendszerek beszabályozásához TA gyártmányú mérőműszert, a légtechnikai rendszerek beszabályozásához KIMO mérőműszereket használunk.

Az elmúlt években számos fűtési, hűtési és légtechnikai rendszer beszabályozását végeztük el, ezért nagy tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen.

Büszkék vagyunk arra, hogy beszabályozást végeztünk az alábbi intézményekben: Csepeli Szennyvíztisztító, SAP irodaház, Savoya Park, Csillagvár Bevásárlóközpont, Vértes Center (Tatabánya), Richter Gedeon Nyrt. debreceni gyógyszergyár.

Ha az épületgépészeti rendszer hidraulikai vagy légtechnikai beszabályozására van szükség, akkor kérjük szíveskedjen felvenni velünk a kapcsolatot az elérhetőségeinken!

ugyfel-ico.png
916
SIKERES PROJEKT
ugyfel-ico.png
1211
ELÉGEDETT ÜGYFÉL
ugyfel-ico.png
78
MEGNYERT PÁLYÁZAT

KAPCSOLAT

CÍM

2310 Szigetszentmiklós, Deák Ferenc u. 2. fszt. 3.

TELEFON

+36 30 964 2500